Školní akademie 2016/2017 – „Pořád se něco děje“

Ve školním roce 2016/2017 naše škola odstartovala první ročník školní akademie. Program akademie se odvíjel od názvu: „Pořád se něco děje“, byl tedy zaměřen na různá výročí z rozmanitých oblastí: historie, sport, věda a technika, literatura a populární hudba. Měli jsme tak možnost připomenout si životní jubilea významných osobností, sportovní úspěchy i vynálezy a objevy z historie.

Naši žáci 1. i 2. stupně, pod vedením svých pedagogů, natrénovali krátká vystoupení na témata, která si vybrali a jsou jejich srdci blízká. Poctivě se na každé vystoupení několik měsíců připravovali, vyrobili si vlastní kulisy, zajistili dobové kostýmy, zvolili si hudební doprovod, sestavili si scénář, apod.

Celá akce byla zahájena dne 8. 6. 2017 v 17,00 hod. ve sportovní hale Věry Čáslavské. O hladký průběh celé akademie se postarali moderátoři – pečlivě připravení žáci 1. stupně naší školy. Pro naše účinkující i diváky bylo zajištěno profesionální zvukařské zařízení a celý program byl přenášen na obří obrazovku, aby prožitek z celé akce byl co možná nejlepší.

Na počet diváků jsme si opravdu nemohli stěžovat, sportovní hala praskala ve švech. Sešli se zde kamarádi, rodiče i prarodiče zkrátka přátelé naší školy, pro které bylo připravené občerstvení – něco malého na zub i na zapití v Café Vera. Diváci odměňovali všechna vystoupení obrovským potleskem, účinkující zvládli svá vystoupení na jedničku a v hale zavládla pozitivní přátelská atmosféra. Velký dík patří jak těm, kteří se podíleli na přípravě a průběhu celé akademie, tak i těm, kteří nás přišli podpořit coby diváci.  Při ohlédnutí za touto akcí musíme konstatovat, že první ročník se povedl výborně a můžeme se těšit, co nás čeká zase příště.

 

Hana Bílová a Tereza Povýšilová

05.06.2017