Elvíra a její stvořitelka

Znáte Elvíru?

Že ne? To je škoda. Elvíra bydlí v kontejneru a má moc sympatického přítele. Na první pohled sice nic moc, ale srdce, to má plné vřelého přátelství a odvahy, o které ani sám netušil, že ji má.

My jsme dnes měli to štěstí, že za námi přišla ta, která má Elvíru a celý její příběh, tak říkajíc na svědomí.

Dnes jsme se setkali a povídali si s paní spisovatelkou Lucií Paulovou. Žije s rodinou  v Černošicích a rozšířila tak řady osobností, které z místa, kde se nachází naše škola, pocházejí. My rádi využili příležitost se s ní seznámit.

Před paní Paulovou stál nelehký úkol. Nejen vystoupat k nám do nejsvrchnějšího patra, ale především představit nám svou knížku ELVÍRA, STRAŠIDLO Z KONTEJNERU a popovídat nám o ní, aniž by příliš prozradila, o co v knížce běží a neodkryla to krásno, které námi proudí, když postupně prožíváme příběh s knižními hrdiny.

Její knížka Elvíra, strašidlo z kontejneru je příběh velkého, silného, neobyčejného přátelství dvou neobyčejně obyčejných bytůstek, které jsou  nejen na první pohled, tak znatelně rozdílné a přece se jejich srdce spojí a díky přátelství v sobě samých naleznou to, co je asi ani ve snu nenapadlo, že mají a že by dokázali.

Odehrává se v Praze a s Elvírou zde zažijeme poutavý příběh, který nás zavede na místa známá i neznámá.

Že stále nevíte o čem knížka je? To je dobře. Je o velké síle přátelství. Více se dozvíte, pokud otevřete její stránky a ponoříte se do příběhu Elvíry a jejího přítele Bruna.

V současné době vychází i audio verze této knížky, která je velmi podařená. Doporučujeme však, nejdříve si knížku přečíst, užijete si plno zábavy- ne všechno jde číst tak snadno, jak to na první pohled vypadá. ( Víc prozradit nechceme).

Před koncem tohoto školního roku vyjde pokračování prvního dílu. Máme se na co těšit.

Pokud byste se rozhodli knížku koupit, nejen že prožijete příběh, ke kterému se budete moci vracet, ale i  pomůžete dětem. Výtěžek z této knížky totiž paní spisovatelka odesílá dětem do sirotčince v Africe, které nemají to štěstí, že žijí, jako my tady.

S paní spisovatelkou jsme si povídali i o tvorbě knížek, o knížkách, které máme rádi i o tom, co pro nás knížky znamenají.

Kdo měl s sebou vlastní knížku, získal do ní autorčino věnování.

Bylo to velmi příjemné setkání.

Velmi děkujeme za návštěvu.

 

 

ABY ELVÍŘE BYLO VESELEJI, VYROBILI JSME JÍ PROVÁZKOVÉ KAMARÁDY.

 

10.11.2017