Když děti darují dětem – KRABICE OD BOT

Vánoce, doba na kterou se mnoho malých lidiček těší. Doba lásky, radosti, hojnosti, přátelství, dárků.

Pro některé je to však také období, které naopak může tížit, přinášet obavy a starosti, jak svým blízkým dopřát to, co bychom rádi. Mohou být také dobou, kdy se samota stává tíživější a nedostatek bolestnějším. Jsou situace, kdy to, co bychom si přáli, je velmi těžké splnit a nemyslíme tím jen přání typu „hodinky s vodotryskem“.

Vánoce jsou časem radosti, radosti z dárků. Radosti z přítomností blízkých. Radost je dárek dostat, avšak hodnotnější je radost z dávání. Je to ten hřejivý pocit, který šimrá a lechtá, tetelí se celým tělem, když přemýšlíme, plánujeme, čím bychom blízké potěšili. S takovým dárkem, ne dárkem z povinnosti – z „musu“, darujeme i kousek sebe, kousek přátelství.

My jsme si chtěli  dopřát ten hřejivý pocit z obdarování.

Rozhodli jsme se zapojit do projektu KRABICE OD BOT. Tento projekt pořádá Diakonie.

S nápadem zapojit se přišly maminky Nely a Matyáše, kteří nás s touto akcí velmi hezky seznámili.

Nápad nás zaujal, chytil za srdíčka a tak jsme se do toho pustili.

Nosili a sháněli jsme krabice i věci do nich. Zapojila se většina dětí. Velkou podporu jsme našli u rodičů. I paní učitelka dodala několik krabic.

Děti velmi hezky spolupracovaly, domlouvaly se, plánovaly. Každá krabice byla pečlivě zabalena a označena věkem a pohlavím dítěte, pro nějž je obsah určen.

 

V listopadu se konal podzimní sběr. My jsme se společně domluvili, že za výtěžek z něj pořídíme nové věci pro miminko a naplníme jimi krabici od velkých bot.

Přidali jsme i vlastnoručně vyrobené přáníčko s naší fotografií. Jsme zvědaví, zda dostaneme fotku miminka, které naši výbavičku dostane.

Podařilo se nám nashromáždit a naplnit 53 krabic.

Ty do Diakonie odvezli rodiče.

Doufáme, že naše dárky potěší.

My jsme již svůj díl odměny dostali – máme radost  z dobrého počinu a náš kolektiv se i díky práci na tomto projektu stmelil.

 

Třeťáci se svou paní učitelkou

www.krabiceodbot.cz

 

NELA A MATYÁŠ NÁM PŘEDSTAVUJÍ PROJEKT KRABICE OD BOT

 

SHÁNÍME, BALÍME, TŘÍDÍME

 

 

 

 

NÁŠ DÁREČEK ZA VÝTĚŽEK SBĚRU – PRO MIMINKO

 

 

KUPA BALENÉ RADOSTI  ROSTLA…

 

 

KAREL IV. NECHAL POSTAVIT HLADOVOU ZEĎ, MY MÁME ZEĎ DOBRÉ VŮLE

 

SMĚR DIAKONIE A POTŘEBNÍ

 

07.12.2017