MEZI BOHY

Dnes jsme se přenesli mezi bohy. Prostřednictvím představení Evy Hruškové a Jana Přeučila jsme se v Kinoclubu stali součástí příběhů ze starověkého Řecka. Vládce Zeus (Jan Přeučil) nás seznámil se členy své rozvětvené rodiny a  se svou manželkou božskou Hérou (E.Hruškovou) nás vzali do vzdálených krajin.

Děti se staly součástí příběhů spolu s herci. Na jevišti přestaly být dětmi a staly se Apolonem, Hermem, Hefaistem, moudrou Palas Athenou, krásnou Afroditou i přenádhernou Helenou.

Před námi soudil Zeus spor svých synů, Hefaistos tvořil ve své dílně, Paris volil „nej“ krásku, obyvatelé Troje zjistili, že dar není vždy darem. Seznámili jsme se s božskou lovkyní Artemis a snažili se neprobudit boha války Area.

Dojmy dětí shrnula Fany (3.B). “ Divadlo bylo o bozích. A některé děti si mohly zkusit zahrát jako bůh nebo bohyně. Já jsem byla Athéna. divadlo se mi moc líbilo. A moc bych poděkovala paním učitelkám, které nám divadlo zařídily a Panu Přeučilovi a Paní Hruškové, že do Černošic přijeli nám zahrát a že to s námi vydrželi až do konce.“

Moc děkujeme za velmi příjemný zážitek

Za pedagogy M. Václavková

https://www.facebook.com/divadlo.hruskova.preucil/

 

     

 

17.01.2018