Muzeum, hudba a pohádky

V mrazivý pondělní den jsme se vydali za hudbou a pohádkami do Muzea hudby v Praze. Před programem v muzeu jsme se rozhodli využít čas a prohlédnout si blízké kostely.

Nejdříve jsme se pokochali krásou Pražského Jezulátka v kostele Panny Marie Vítězné.

Pak jsme obdivovali nádheru v kostele Svatého Mikuláše na Malostranském náměstí, kde jsme měli štěstí a narazili jsme na vstřícného pana průvodce, který nás do kostela pustil a seznámil nás s jeho historií.

Provětraní a značně prokřehlí jsme dorazili do Českého muzea hudby.

S chutí jsme se vydali na výstavu Hudba a pohádka. Obklopila nás kouzla, písničky, hudba a plno interaktivních aktivit. Děti si mohly vyzkoušet i některé kostýmy, poslouchat písničky z pohádek i filmů, příjemně se bÁt v pekle a neutopit se ve vodním království.

Po návštěvě pohádkové výstavy nás čekal program v expozici hudebních nástrojů. Jím nás provázela ochotná a příjemná paní průvodkyně. Ukázala dětem zajímavé a vzácné hudební nástroje, provedla nás jejich historií. Na některé jsme se dívali jen očima, avšak na některé jsme si mohli sáhnout a i si je vyzkoušet.

Tato výprava za poznáním se velmi vydařila a i přes chladné počasí jsme si ji užili.

TAKHLE TO VYPADALO DŘÍVE. TO NÁM UKÁZAL OCHOTNÝ MAJITEL RESTAURACE NA MALOSTRANSKÉM NÁMĚSTÍ. NABÍDL NÁM OHŘÁTÍ A PÁR SLOV O HISTORII TOHOTO MÍSTA. BÝVALY TU TRHY.

 

JEDNA Z NEJKRÁSNĚJŠÍCH MŘÍŽÍ V PRAZE A UKÁZKOVÉ PODLOUBÍ

  

 

PROHLÍDKA KOSTELŮ.

    

HUDBA A POHÁDKA

         

EXPOZICE A PROGRAM O HUDEBNÍCH NÁSTROJÍCH

              

 

 

 

 

27.02.2018