Soutěž o nejkrásnější Moranu vyhrála ta černošická

V sobotu 24. března se děti z oddělení Tygříků společně s třídou 1.B zúčastnily akce Slavnosti Morany, kterou jako každý rok pořádá firma Dobnet. Letos se již pátý ročník konal u řeky ve Všenorech.

Na soutěž jsme se pečlivě připravovali. Děti nakreslily návrhy, malovaly vyfouklá vajíčka, vybarvovaly, zaplétaly, zdobily, až nakonec vznikla krásná a originální Morana, která nesla i logo naší školy. Naše společné dílo vznikalo skoro tři týdny, děti se úkolu zhostily opravdu zodpovědně.

Do soutěže se přihlásilo celkem 12 Moran. Program na akci byl pestrý. Děti měly možnost vyzkoušet interaktivní stezku, svézt se na koníčkovi nebo si mohly vyrobit na památku vlastní malou Moranu. Akci doprovázel bohatý kulturní program, stánkový prodej a nakonec vzlétly tři horkovzdušné balony.

Pohodové odpoledne zakončilo vyhlášení soutěže. K naší velké radosti jsme vyhráli diváckou soutěž o nejkrásnější Moranu. Hlasovalo přibližně 290 diváků a my se můžeme s hrdostí pochlubit, že se naše Morana líbila lidem nejvíce. Dostali jsme výborný čokoládový dort a keramický pohár. Cesta k vítězství byla trnitá, konkurence obrovská a naše následná radost nezměrná.

Za pomoci dětí a jejich rodičů jsme zvládli odnést Moranu k řece, kde se za asistence hasičů zapálila a vhodila do řeky. Tím jsme se rozloučili se zimním obdobím a s radostí očekáváme jarní prosluněné dny.

Děkujeme všem dětem, které se na výrobě Morany podílely, dále všem rodičům, příbuzným a kamarádům, kteří nás přišli na akci podpořit!

 

Drahomíra Kocourková a Iva Kuželová

03.04.2018