Naše družina na prosluněných jarních trzích

Téměř letní dny přivábily tuto sobotu 7. dubna na náměstí Centrum Vráž plno lidu. Nepřišli sem pouze za sluníčkem, nýbrž je zlákalo navštívit jarní trhy se staročeskou zabijačkou.

Návštěvníci zde nalezli celou řádku stánků se sladkým i slaným občerstvením, něco k zahnání žízně, jarní květiny i třebas řemeslné výrobky. Celé náměstí bylo provoněno zabijačkovou polévkou, gulášem a dalšími tradičními masnými výrobky.

Mezi stánky jste mohli nalézt i naše vychovatele ze školní družiny, které si pro dětské návštěvníky připravily výtvarnou dílničku s různorodými výrobky a materiál pro jarní tvoření. V rukách drobných šikulů tak vznikaly jarní rozkvetlé věnečky, zápichy do květináčů, zdobené květiny z keramické hmoty, barevní ptáčci, zářivá sluníčka či vybavení do pokojíčku každé panenky. K našim tvořivým stolům přišly jak děti, které již družinu navštěvují, tak jejich kamarádi a dokonce i děti, které se do školy teprve chystají. Během chvil, v nichž děti byly pilně zaměstnány svojí tvůrčí činností, se i rodiče mohli příjemně uvolnit a užít si poklidnou atmosféru sobotního prosluněného dne.

Programovým zpestřením, které opět uvítaly zejména děti, bylo dozajista vtipné loutkové představení Bramborové království. Vzhledem k vydařenému počasí se divadýlko odehrálo přímo uprostřed náměstí. Hlavními hrdiny celého představení byla čerstvá a statečná zelenina. Král Brambora, generál Kedlubna a hlavně princ Karotka zvítězili nad strašlivým drakem Friťákem. Kdo pak ještě neměl zábavy dost, mohl se vyřádit i na skákacím hradě.

Věřím, že všichni kdo zavítali alespoň na chvilku do centra těchto jarních trhů, odcházeli pak domů spokojení a nabití dobrou náladou. Za všechny vychovatele ze školní družiny doufám, že i my jsme k této pohodě přispěli a těšíme se zase příště na shledanou.

Vychovatelka Olga Brožová

15.04.2018