Náhradní provoz školní družiny v době ředitelského volna od 17. 12. do 21. 12. 2018 v ZŠ ul. Komenského

Čekání na Ježíška se vychovatelům i dětem ze školní družiny týden před Vánoci trochu zkomplikovalo. Museli jsme se v době ředitelského volna přesunout do budovy ZŠ v ulici Komenského, kde jsme se však velice brzy zabydleli. Dopoledne jsme chodili společně s černošickými dětmi na procházky do blízkého lesa, denně jsme využívali volnou tělocvičnu, kde jsme hráli pohybové a míčové hry. Naše děti nejvíce bavil stolní fotbálek a pingpong, který měly možnost hrát na chodbě. Také malovaly zimní obrázky, vybarvovaly omalovánky, vyráběly různé výrobky z papíru, luštily křížovky, sudoku, hlavolamy, spojovačky. Stihli jsme se podívat i na veselý film s Mr. Beanem, na který nás pozvaly děti z černošické družiny. Na našem pobytu v této škole bylo skvělé, že některé děti se setkaly se svými kamarády, které znaly ze školky, někdo se teprve seznámil s novými dětmi, ale všichni si společně pohrály a zadováděly.

Velké překvapení a radost nám udělalo počasí. Ve čtvrtek napadl sníh, tak si ho děti rychle běžely užít a vyřádily se na něm dosytosti. Otiskovaly svým tělem do sněhu andělíčky, stavěly sněhuláky, sněhové barikády, koulovaly se a válely na sněhu sudy.

Dny nám ubíhaly rychle, na čemž měli podíl nejenom vychovatelé, ale i pedagogičtí asistenti, kteří nám každý den s dětmi ochotně pomáhali. Věříme, že se našim dětem v ZŠ ul. Komenského také líbilo.

Jana Marková
vedoucí vychovatelka

07.01.2019