Advent ve veverkách

Letošní předvánoční čas není úplně typický, adventní trhy na Vráži byly povoleny až na poslední chvíli, bez doprovodného programu a tak nějak s doporučeným odstupem. Nálada ve společnosti je rozporuplná. I přesto jsme se snažili ve družině prožívat tento čas tak jak nás baví, těšením se na Vánoce, vyráběním, hraním, poslechem koled i naplňováním tradic.  Zkrátka tak jak se má. Četli jsme si adventní příběhy o andílcích Zmatlíkovi a Trdlíkovi, kterak se snažili pomáhat v adventním nebi.  Vyráběli jsme vánoční přání i krajkované andílky. Povídali jsme si o Vánočních tradicích i jsme si společnou skupinovou prací Půjdem spolu do Betléma, přiblížili příběh o narození Ježíška.

 

A ráda bych poděkovala i kolegyním Ivance a Evě, které se v době nouzového režimu staraly o děti z 2.D. I ony s nimi vyráběly a užívaly předvánoční čas svátečně. Přikládám pár fotek z jejich tvoření.

Doufám, že jste si předvánoční čas užili stejně pohodově a poklidně, jako my. Za oddělení veverek mnoho pohody a radosti přeje Olga Brožová

20.12.2020