Stavíme krabičkové město a pokračujeme v olympiádě

Ani v říjnu Medvídci nelení.

V oddělení si malujeme, kreslíme, vybarvujeme, hrajeme si, tak už to v družině chodí. Kdo chce, tak si staví krabičkové město. Krabičky, které jsem pečlivě sbírala celé prázdniny, zmizely jako mávnutím kouzelného proutku. Chcete-li si podobný domeček udělat i doma, stačí vám k tomu obyčejné krabičky: například od mýdla, léků, zubní pasty, potravin. Nejlepší jsou takové, které se dají obalit do jednoho papíru A4. Potom už stačí nalepit či nakreslit a vystřihnout okna, dveře, schody, střechu a pod. Také můžete slepit několik obalených krabiček k sobě. Prvňáčkům jsem krabičky obalila, druháci se snažili sami, sem tam potřebovali pomoci. Připravte se na to, že obalit krabičky do barevného papíru není vůbec tak jednoduché, jak by se mohlo zdát, je tvrdý a špatně se ohýbá. Přes všechna nečekaná úskalí se všechny budovy povedly, dokonce máme i dva vlaky. Podívejte se do galerie, jaké máte šikovné děti.

Venku na hřišti probíhá Veselá podzimní olympiáda. Většina dětí si zkusila alespoň nějaké soutěže, někteří už mají hotovo, jsou ale i děti, které soutěžit nechtějí, a tak je nenutíme. Samozřejmě jsem soutěžila také, abych šla příkladem, a také pro radost z pohybu. Soutěží se ve čtyřech disciplínách:

  1. Míč mezi koleny = snožmo proskákat 10 m dlouhou dráhu s míčem mezi koleny, na míč se při skocích nesahá, soutěž je na čas.
  2. Číšník = proběhnout dráhu slalomem mezi kužely s tácem, na kterým neseme tři kelímky naplněné vodou, soutěž na čas
  3. Pyramida z kelímků = shodit míčkem z určené vzdálenosti pyramidu z kelímků, na počet shozených kelímků
  4. Provázková dráha = proběhnout provázkovou dráhou pomocí karabinky na provázku, který mají děti uvázaný kolem pasu, soutěž na čas.

Podívejte se do galerie, jak děti soutěží.

Veselou podzimní olympiádu bychom rádi ukončili ke dni 22.10. 2021. Pro nejúspěšnější děti mám připravené originální šité odměny, za účast drobnost.

Těším se, co vymyslíme příště

Anička

 

 

16.10.2021