Minisoutěž o Miss knižního hrdinu

V naší školní knihovně v průběhu října proběhla soutěž o Miss knižního hrdinu, určená pro žáky 3. a 5. tříd.

Zúčastnění žáci vytvořili obrázky svých oblíbených knižních hrdinů. Z hotových výtvorů vybrala každá třída kandidáty, kteří postoupili do školního kola. Obrázky byly vyvěšeny v knihovně a všichni žáci a učitelé naší školy dostali možnost dát svůj hlas tomu, který se jim líbil nejvíce (hlasovalo se samozřejmě o vítězi za 3. třídu a 5. třídu zvlášť).

Děti se velmi snažily a vybrat obrázek, kterému dát hlas, opravdu nebylo jednoduché (Na často kladenou otázku: „Můžu hlasovat pro dva?“, jsem bohužel vždy musela odpovědět: „Ne“).

Nakonec se hlasování zúčastnilo 228 porotců. Autoři vítězných obrázků obdrželi drobné ceny. I touto cestou jim chci pogratulovat k úspěchu. A ostatním děkuji za krásné výtvory, které vyzdobily knihovnu.

A protože o účast projevili zájem také žáci jiných ročníků, probíhá v listopadu 2. kolo naší Miss. Tentokrát soutěží žáci 7. ročníků. Tímto zvu žáky a učitele naší školy, aby neváhali a stavili se v knihovně obdivovat soutěžní obrázky a hlavně, odevzdat svůj hlas tomu nejlepšímu.

Těším se na viděnou v knihovně.

Petra Mierzwová, knihovnice

 

12.11.2021