Vánoce v 6. C

Celý čas adventu jsme si zpříjemňovali čtením příběhů z adventního kalendáře. Každý ze třídy měl za úkol vymyslet či sepsat příběh spjatý s Vánocemi a vložit ho do ozdobené roličky od toaletního papíru, kterou každý vybavil číslem dne adventního okénka, které jsme si předem vylosovali. Čtení bylo mnohdy legrační, jindy dojemné.

Odměnou byl i pěší výlet do kina, který jsme bravurně zvládli. Film byl z dílny Walta Disneyho, což předpokládalo zpívání, kterého ve filmu nebylo zrovna málo. Tento fakt obzvláště chlapce u hodnocení filmu ovlivňoval.

Během prosince mě děti překvapily dotazem, zda by i letos nemohlo proběhnout dárečkování. Jelikož učím druhý stupeň, tuto akci příliš neznám, zorganizovaly si ji děti samy. Bohužel poslední předvánoční týden neprobíhal za hojné účasti dětí, takže jsme museli na poslední chvíli trochu improvizovat. Musím děti pochválit, dárky, které spolužákům a spolužačkám vybraly, se líbily všem obdarovaným. I já moc děkuji za všechny dárečky, které jsem od dětí dostala. Vypadalo to, že se líbila i drobnost, kterou dostaly ode mě 🙂

V novém roce si všichni přejeme hodně zdraví a nějaké to štěstíčko nejen ve škole.

M. D.

 

 

23.01.2022