Leden ve veverkách.. PF 2022

Nový rok jsme v našem družinovém oddělení veverek přivítali tvůrčí prací. Ačkoli nám náš čas ve škole a v družině mnohdy komplikovaly omezení v podobě karantény, tvořili jsme celkem dost.  Vytvářeli jsme nejdřívě vlastnoruční celoroční kalendáře.Obrázky inspirované jednotlivými měsíci v roce byly velmi nápadité a pestré. Věřím, že kalendáře již nyní zdobí třeba i vaše domácnosti.

Pak jsme si během týdne, ve kterém probíhala akce ptačí hodinka, která mapuje výskyt ptáků u krmítek,  povídali o nejběžnějších ptáčcích, kteří u nás zimují a přilétají ke krmítku. A ptáčky na krmítku jsme si i vyrobili.

Malovali jsme také různými technikami obrázky na zimní výzdobu naší třídy. Hezky se nám podařily naše zimní portréty, oblečené do kulichů a rukavic. A hodně všechny bavila kresba zmizíkem do inkoustu, při které jsme se pokusili vystihnout podobu královny zimy, zimní krajinu nebo třeba zimní sportovce.

Během ledna jsme si nezapoměli ani hrát. Do našeho oddělení přibylo pár nových her a hraček. Například bezvadná stavebnice clics, ze které vznikají zajímavé a rozličné stavby, zvířátka nebo dopravní prostředky. Nebo zábavná hra pukec.

Ať nový rok 2022 plyne nám všem hlavně zdravě a zábavně.

 

 

 

03.02.2022