Medvídci v první polovině března

Opravdoví medvědi asi ještě pospávají v jeskyni, i tak jistě cítí blížící se jaro a těší se, až se pořádně protáhnou na čerstvém vzduchu. My Medvídci z družiny máme spoustu energie po celý rok. Do poloviny března jsme toho stihli opravdu hodně:

  • Vyráběli jsme dárky pro děti, které si v tomto roce u zápisu do prvních tříd vyzkouší, jestli už umí všechno, co je k přijetí do první třídy potřeba. Za odměnu si budou moci vybrat záložku do knížky či houpací zvířátko.
  • V tělocvičně jsme si zahráli mrkvičky, které jsme přejmenovali na mandragory, protože jenom mandragory po vytažení ze hlíny tak řvou :o), hutututu, při kterém jsme se snažili přetáhnout co nejvíce dětí ze strany protivníka na tu svou, pozor had! Had, který se snažil při plazení uštknout co nejvíc dětí, na medvěda Huňáče Fuňáče, který má hrozný hlad a žere jenom králíky, veverky a lišky, na nemocnici, kdy jsme prchali před bacily a viry. Také jsme si dali překážkovou dráhu na čas, při které jsme se zhoupli na kruzích, udělali kotrmelec, skákali žabáky, skákali panáka, prolézali obruče, skákali snožmo a přecházeli kladinu = obrácenou lavičku.
  • Stavěli jsme obří dřevěné věže.
  • Vyráběli jsme kouzelné obrázky. Takové, kdy se díváte na černobílý obrázek v rámečku, poklepete na něho kouzelnou hůlkou, pronesete formulku… a vytáhnete ho barevný.
  • Děvčata vyráběla pokojíček z krabice podle své vlastní fantazie.
  • Věnovali jsme se projektu Zvířátka v zimě: Prohlédli si info karty se zvířátky, která spí, spí a budí se, nespí, ptáky, kteří zůstávají u nás a odlétají za teplem. Potom jsme společně vytvořili obrázek s úkryty pro zvířátka, něco jako průřez krajinou. Některé děti si ještě vyrábí obrázky vlastní.
  • Hrajeme hry, vybarvujeme omalovánky, chodíme ven.

Ve druhé polovině března nás čeká další návštěva knihovny, budeme vyrábět jarní obrázky, papírové květiny…Na začátku dubna nás čekají jarní trhy a vyrábět budeme hlavně na Velikonoce.

Už se na všechnu tu kreativní práci moc těším.

Anička

 

15.03.2022