Nejkrásnější Morana je ta naše!

V sobotu 26. března v Dobřichovicích proběhla zábavná akce Slavnosti Morany, kterou jako každý rok pořádá firma Dobnet.  Naši školu reprezentovala školní družina, oddělení Tygříků. Na spolupráci se podílela i třída 1. B s paní učitelkou Ivou Kuželovou.

Do soutěžního klání se přihlásilo 24 Moran z okolních obcí. Konkurence byla obrovská.  Celé odpoledne probíhal pestrý program pro diváky, dílničky pro děti, občerstvení zajišťovalo mnoho stánků.

Slunečné odpoledne bylo zakončeno vyhlášením soutěže o nejkrásnější Moranu. Tu nejhezčí vybírala odborná porota. Diváci však hlasováním volili také Moranu, která se jim nejvíce líbila. K naší velké radosti jsme vyhráli úžasné 2.místo a k velkému překvapení také cenu o nejkrásnější diváckou Moranu. Radost dětí byla obrovská, jelikož jsme obhájili již třetí diváckou cenu! Děti si hrdě přišly na pódium převzít krásné ceny a keramické sošky z dílny Radoslavy Vrabcové.

Odpoledne se chýlilo ke svému konci, Moranu jsme odnesli k řece a za pomoci hasičů byla zapálena a vhozena do vody. Slavnosti byly u konce. Děti odcházely domů s krásným pocitem v srdci, že naše úsilí stálo za to.

Děkuji všem dětem, které se na výrobě Morany podílely, všem rodičům, kamarádům, ale také celému vedení školy za podporu, za hlasy, kterými přispěli k našemu vítězství. Strávili jsme společně příjemný den, který si nejvíce vychutnaly naše děti.

Drahomíra Kocourková

 

02.04.2022