Zdravá pětka

Naše třída se pod dohledem paní učitelky Rychlíkové zúčastnila projektu Zdravá pětka (https://www.zdrava5.cz/). Nejprve si  ve školní kuchyňce vyslechla přednášku o zdravé výživě, poté byla rozdělena do několika skupinek a těm byl postupně přidělen recept, podle kterého se měla připravit nějaká zdravá dobrota. Protentokrát byly vybrány: sandwich s bylinkovým pestem, smoothie a kuskus s medem. Vše se povedlo, jen má každý jiné chutě, takže někomu výsledek chutnal, někdo až tak nadšen nebyl. Nicméně přípravu jídel si děti užily, i když byly lehce zklamané, že se vlastně nevařilo.

Z hodnocení dětí:

U vaření se mi líbilo, jak jsme spolupracovali a že jsme si to potom mohli všechno sníst. Vaření by mělo být normální školní hodinou. Z.M.

Vaření mě moc bavilo. S holkami jsme dělaly vynikající smoothie, které všem chutnalo. Kuskus s medem byl nezvyklý, ale dobrý. Co se sandwiche alá coleslaw týče – chutnal mi, ale taky mi to přišlo takové podivné. Ale na to, že žádné saláty nejím, mi sandwich chutnal. E.S.

Bylo to fajn. Sice jsme vařili kuskus s medem a nikdo nejedl až na Evu a Jendu. Ale užila jsem si to. T.S.

Vůbec mě nepustili k práci, a proto jsem si založil vlastní skupinu. V.B.

Přednáška byla moc hezká. Dozvěděla jsem se hodně nových informací a doufám, že je budu dodržovat. Všechny recepty byly vynikající. H.G.

Bylo mi trochu líto, že jsme nemohli vařit, co jsme chtěli, ale bylo to docela dobré. K.L.

Vaření se mi nebavilo, protože jsme připravovali věci, který umí vařit úplně každý. A.P.

Špatná skupinová práce. Hrozně dlouhá, hodinová přednáška – podobná jako ve školce. A.K.

Vaření bylo super, jenom mě mrzí, že naše skupina vařila jídlo, které skoro nikomu nechutnalo. M.V.

Moc se mi líbilo, jak jsme byli po týmech a losovali si, co budeme vařit. Ale nelíbilo se mi to, že některé recepty úplně dobré nebyly a někomu nechutnaly. A.S.

 

07.04.2022