Pomóc, referát

Jak napsat referát

 

Vypravili jsme se do Městské knihovny Praha, aby nám s tímto tématem pomohla paní lektorka. Než jsme dojeli do knihovny, potkali jsme pány revizory, poznali jsme, jaké to je, když Vám uprostřed jízdy vypnou a zase zapnou eskalátory. Před samotnou návštěvou knihovny jsme měli chvilku na občerstvení.

   Děti si vyslechly pověst o žárlivém rytíři z Platnéřské ulice a třeba se ho pokusí zachránit.

 

Poté si nás paní lektorka vyzvedla u sloupu postaveného z 8000 knih. Někteří nevěřili, že knihy nejsou přilepené a pokoušeli se je v nestřežených chvilkách vytahovat. Neúspěšně.

Byli jsme zavedeni do klubovny, kde probíhat samotný program. Všichni spolupracovali v rámci skupin.

     

Na konci našeho semináře nás paní lektorka zavedla do dětské části knihovny, kterou jsme si mohli sami prohlédnout. Největší úspěch kromě knih sklidily špunty do uší, někdo odcházel z knihovny se suvenýrem.

 

Poté jsme se vydali pěšky přes Mánesův most kolem Rudolfina do Valdštejnské zahrady. Obdivovali jsme architekturu budovy senátu, umělé krápníky a živou faunu.

   

 

Cesta tramvají díky výlukám byla o dost delší než jindy, proto jsme si na Smíchově nestačili koupit žádné dobroty, na které se děti tolik těšily. Určitě to vyjde příště.

Počasí nám přálo, myslím, že se exkurze povedla.

M.D.

24.04.2022