Hra na Hrad

Ve čtvrtek 14. října jsme se vypravili na Pražský hrad. Museli jsme projít bezpečnostními turnikety, posléze po zaplacení částky 150 Kč za celou skupinu jsme měli přístup do všech objektů na Pražském hradě (do chrámu, baziliky, Starého purkrabství, Zlaté uličky) a do Příběhu Pražského hradu.

Od 10 do 12 hodin jsme absolvovali program Hra na Hrad – etapa I. a část etapy III. Paní nás rozdělila na dvě skupiny, jedna plnila úkoly uvnitř, druhá venku a po hodině se skupiny vyměnily.

Každá ze dvou skupin byla ještě rozdělena do čtyř podskupin podle zaměstnání – řemeslníci, umělci, služebníci a stážci. V těchto skupinkách děti obešly celou výstavu, svědomitě a se zápalem a všechny záludnosti odhalily a vyřešily. Zároveň svůj slovník obohatily o slova: gombík, tympanon a kaptorga.

Venku děti musely najít sedm klíčů k svatováclavskému pokladu. Hledaly budovy a zákoutí a rozhodovaly se, která z variant na pracovním listu je správně.

 

 

Bohužel díky programu nebyl čas Hrad důkladně prozkoumat, pro některé žáky se jednalo o vůbec první návštěvu této pražské dominanty a je tedy nutné vypravit se na něj ještě jednou, aby si vyposlechli pověsti a na prohlídku měli dostatek času.

 

 

23.11.2022