W. Shakespeare

Navštívili jsme divadelní představení Souborné dílo W. Shakespeara v divadle Na Fidlovačce.

Názory žáků na představení:

… příběh vůbec neodpovídal příběhům z knížek a přišlo mi, že nebylo odehráno 42 her, ale jen čtyři hry … Nakonec jsem si to užil. Divadlo se stalo zajímavým zážitkem a dalším dnem bez školy. … M.A.
… občas jsem se zasmála. Diváci tleskali, i když herci zpívali, takže jsem je vůbec neslyšela. … N.Š.
… vůbec se mi nelíbilo, jak přeformulovali ty hry. Měly být upraveny pro můj věk, ale připadalo mi to spíš pro malé děti. … raději bych se šla kouknout na dlouhé, ale normální představení. …H.D.
… líbí se mi atmosféra divadel, proto je vyhledávám. Výkon herců byl famózní. Naopak se mi nelíbilo, v jaké formě to podali. Ztratilo to kouzlo krásně napsaných tragédií a komedií… Pokud máte rádi dramatika Williama Shakespeara, toto divadelní představení nedoporučuji. T.H.
…co se mi nelíbilo, byly vtipy. Nebyly nějak vtipné, občas i trapné. Jeden byl snad i rasistický. … Fajn bylo, že to nebylo moc dětské. … A.K.
…na představení se mi líbila malá přestávka a dobrá místa na sezení. …Nebylo tam nic, co bych pochopil. … D.K.
… líbilo se mi, že to byla legrace. Bylo dobré, že se herci nestyděli. Líbilo se mi, že to bylo krátké. Nelíbilo se mi, že to chvílemi bylo dost trapné. … E.N.
… některé vtipy byly vkládány na sílu. Kostýmy byly chabé. Při větě být či nebýt nebyla v ruce držena lebka. Na to, že v divadle účinkovali pouze tři herci, zvládali stručně předvést děj. … M.B.
… bylo to skvěle zahrané i vtipné. Někdy jsem se ztrácel v ději, ale vždy jsem se pak našel. … J.T.
… seděli jsme v poslední řadě, takže jsme měli nejlepší výhled. … nelíbilo se mi, že na ženské role chyběla žena, místo toho tam byl homosexuální chlap s přehnaně vysokým hlasem. Atmosféra v divadle též nebyla nic moc, každý se tam bavil včetně nás, což nikomu nepokládám za zlé, protože to divadlo byla nuda. … A.Z.
… nelíbil se mi humor, který byl spíše pro menší děti. … nelíbily se mi rekvizity. Ostatním bych to nedoporučil, nebylo to špatné, ale raději bych si zašel na normální a lepší komedii. J.P.
… na představení se mi nelíbily kostýmy, herci, zvuk, že to hráli jenom 3 herci. … bylo to nejhorší divadlo, které jsem kdy viděl, dokonce se mi to tak zhnusilo, že jsem měl chuť odejít a nezaplatit jim za to dvě stovky. M.S.
… oceňuji, že herci to podávali zábavnou formou. Líbilo se mi, jakým způsobem s námi herci komunikovali. … zklamalo mě, že to nepůsobilo moc jako Shakespearovy hry. Některé scény mi moc vtipné nepřišly. Překvapila mě i spousta věcí, co se ve hře odehrály, např. spousta sexuálních narážek. … pořád nevím, co si o tom mám myslet, ale určitě stojí za to se na to podívat. A.O.
24.02.2023