Dělo se a dít se bude

Blábol

V únoru vyšlo již třetí číslo časopisu Blábol. Je zjevné, že autorky neusnuly na vavřínech. Časopis si drží svou výbornou úroveň.

Poslední číslo se věnuje únorovému svátku sv. Valentýna a jeho historii. Nechybí ani článek o masopustu a ohlédnutí za úspěšnými Čechy roku 2016. Lyžařská sezóna je v únoru v plném proudu, a tak zde nalezneme také tipy, kam na hory. První záchvěvy jara jsou patrné například v krásném poznávacím článku o našem ptactvu. Kdo má rád morčata, přijde si také na své.

Tradičně se v Blábolu objevuje také křížovka a různé další kvízy a aktivity.

Kvalitu časopisu ocenil také pan starosta, ale o tom níže.

Těším se na příští číslo 🙂


Beseda s panem starostou

V závěru února se naše třída, stejně jako i ostatní třídy pátých ročníků, zúčastnila besedy s panem starostou F. Kořínkem. Žáky velmi zaujala prezentace webových stránek, zejména územního plánu města. Dostali také prostor pro vlastní dotazy, který plně využili. Nakonec předaly autorky Blábolu aktuální výtisk panu starostovi a zároveň ho poprosily o náměty pro další číslo.

Z ohlasů

Zuzka

Můj první dojem z pana starosty byl úžasný. Každý se mohl zeptat, na co chtěl. Padlo mnoho otázek, které mě i spolužáky zajímaly. také pan starosta měl překrásný proslov…

Jana

Na návštěvu pana starosty jsem se velmi těšila. Měla jsem vysoké očekávání. Vše se mi nakonec velmi líbilo. Pan starosta nám zodpověděl všechny dotazy a ukázal nám plány Černošic…

Dominika

Budova zvenčí není na první pohled hezká, ale uvnitř je zajímavě propojena kancelářemi. Pan starosta na mě udělal dobrý dojem. V místnosti, ve které jsme seděli, byla velká mapa Černošic…

Vlasta

Byl zvláštní pocit vidět důležitou osobu města Černošice. Jsem rád, že pod školou bude ovál. Myslím si, že je pan Kořínek velice Sympatický.

Verča

Dověděla jsem se spoustu zajímavých věcí. Překvapilo mě, že nás pan starosta bral vážně a vždy nám odpověděl na otázky. Byl moc milý. Úřad vypadá sice hrozně, ale bylo to velice zajímavé a příjemné setkání.

Jonáš

Návštěva starosty byla dobrá. Já osobně jsem tam nic moc nenamluvil, ale bylo to zajímavé. Věci, co říkal starosta, se mi líbily, třeba ten okruh nebo ten tunel pod Černošicema.

Helpík

V pondělí 6. března jsme absolvovali dvouhodinový kurz první pomoci. Žáci si na figurínách vyzkoušeli masáž srdce, naučili se umístit člověka do stabilizované polohy, zhlédli též fotografie následků různých typů zranění.

Tonda Obal na cestách

Dne 20. března proběhne ve škole ekologický program Tonda obal na cestách.

Ž. Odložilíková

13.03.2017