Jak jsme si pozvali hosta

 

Žáci devátých tříd dostali nabídku – pozvat si do školy jakékoli povolání, které by je inspirovalo v jejich profesní volbě. A třída 9.C tuto nabídku vyžila víc než výborně.

 

Nabídli mi developera, pana Pavla Sovičku, předali na něj kontakt, já se s ním spojila, chvíli jsme ladily s jednou z jeho asistentek možný společný termín našeho setkání a s druhou paní asistentkou obsah prezentace, kterou chtěl pan Sovička našim žákům představit.

 

A když to všechno klaplo, mohla začít výjimečná hodina v předmětu Pracovních činností. Pan Sovička se postavil před publikum a velmi upřímně popsal svou studijní a pracovní dráhu, včetně rodinného zázemí i vlastních koníčků. Hovořil o značce, pro kterou nyní pracuje a proč. V čem vidí přidanou hodnotu své práce a kde je její budoucnost. Představil nám osobnosti a knihy, které jej v životě ovlivnili a taky se ptal, co my. Kam by žáci 9.C chtěli po základní škole a hlavně – co by je bavilo v životě.

 

Finále hodiny patřilo netradičně soutěži, do které jste se přihlásili přes QR kód a tři nejrychlejší dostali za své správné odpovědi cenu. Opravuji, nakonec všichni ze třídy něco dostali. Děkujeme. Panu Pavlu Sovičkovi za jeho čas, energii a zájem o žáky. A Šimonovi za to, že k nám pana Sovičku pozval. Bylo to setkání, na které se nezapomíná.

 

Mirka Belhová, učitelka Pracovních činností – Volby povolání

01.12.2023