VÝLET DO DIVADLA NA VÁNOČNÍ PŘEDSTAVENÍ

Nejprve mi žáci udělali obrovskou radost. Na Lucii jsem od celé třídy dostala nádherný dárek. Mísu plnou ovoce, Vánoční hvězdu, medovník a velikou čokoládu, také knihu s věnováním. Společně jsme si o přestávkách pochutnali. Moc děkuji všem svým mořeplavcům a rodičům, dárek mi udělal obrovskou radost.

Abychom se vánočně naladili, vydali jsme se společně do Divadla ABC na představení A vůl a osel na něj…

Představení se mám moc líbilo. Kdo ví, možná také podobné představení příští rok nacvičíme. Všichni jsme se pěkně oblékli. Divadlo nám udělalo úvod do center aktivit, protože nás zavedlo mezi křesťanství a judaismus. Rozdíl mezi Židy a křesťany byl v představení velmi pěkně představený. Představení nám také velmi pěkně a názorně vysvětlilo, jak to bylo s pojetím Jana Amose Komenského a jeho učením hrou. Divadlo je zasazeno do doby před 2. světovou válkou. Učitelkou je žena, nepoužívá fyzické tresty a učí děti tradici Vánoc pomocí hry, kterou společně s dětmi nacvičuje. Žáci jsou stejně jako my ze 4. třídy.

Děkuji maminkám ze 4.D za milý doprovod.

Po divadle jsme zavítali do nedalekého McDonalda, kde si všechny děti daly s chutí malé občerstvení na závěr našeho posledního výletu v tomto roce.

Celá třída mořeplavců byla velmi ukázněná a dokázala mi, že vědí, jak se mají v divadle chovat.

Jsem na svou třídu náležitě pyšná.

Lucie Havlíčková

27.12.2023