Ohlédnutí za prosincem – dobou adventní

Školní knihovna – 1. 12. 2023

Dnešní čtenářskou dílnu jsme věnovali vyprávění o vánočních zvycích. Paní knihovnice nás postupně seznámila se všemi vánočními zvyky a tradicemi a na závěr si každý vymaloval svoji papírovou ozdobu. Ozdoby jsou přilepené na papírovém vánočním stromku, který nám zdobí naší třídu.

 

Vánoční koncert souboru Cenerentola – 5. 12. 2023

Děti si vyslechly poetickou pohádku o jedličce. Příběh doprovázely pěkné obrázky a příjemná, vánočně laděná hudba fléten, jejímiž interprety byli členové  hudebního doprovodu souboru Cenerentola. Moc děkujeme za tento krásný zážitek, který jsme sdíleli společně se třídou 4. E.

 

Mikulášský den – 5. 12. 2023

 

Dny tvořivosti – 7. -8. 12. 2023

Protože i naše třída chtěla přispět na dobročinnou akci a vyrobit dárečky na Mikulášské trhy, pustili jsme se do vyrábění. Projekt jsme tak trochu propojili s matematikou, pracovními činnostmi a tak trochu i s češtinou. Hlavním výrobkem byly dekorativní vánoční krychle. Proměřovali jsme, stříhali, lepili a psali vánoční přání či vzkaz. Výrobky se dětem opravdu povedly. Radostí bylo i pozorovat jejich vzájemnou spolupráci při tvoření.

 

 Mikulášské trhy v Černošicích – 9. 12. 2023

Děti se s velkou chutí hlásily k prodeji výrobků na trzích. U školního stánku se vystřídala téměř celá třída. Moc všem děkuji!

 

Výlet na Karlštejn – 21. 12. 2023

Tradiční výlet na Karlštejn, návštěva Muzea Betlémů, příjemná procházka krásnou krajinou v okolí hradu Karlštejn a vánoční nadílka zvířátkům v lese.

 

Vánoční besídka – 22. 12. 2023

V krásném duchu Vánoc si děti užily příjemnou předvánoční atmosféru spolu se svými kamarády ze třídy. U vánočního stromečku našel každý svůj dáreček. Ještě si děti pověděly vánoční básničku u našeho třídního betlému a zakončily poslední školní den v roce 2023.

07.01.2024