Hodnocení 2. pololetí – Kroužek kreslení pravou mozkovou hemisférou

Kurz je rozdělen do několika okruhů, v daném okruhu jsme se vždy zabývali jednou výtvarnou technikou. Děti v průběhu roku poznaly kreslení tužkou, pastelkou, akvarelovou pastelkou, linerem, barevným pastelem a uhlem.

V druhém pololetí jsme navázali na metodu zvanou Zentangle, což je antistresová metoda, při které děti rozvíjí svoji fantazii a nápaditost.

Dalším tématem bylo kreslení barevnými pastely. Děti se naučily míchat různé odstíny barev, vrstvit je na sebe a naučily se prostorové orientaci.

Poslední technikou, která byla pro děti nová, bylo kreslení uhlem. Seznámili jsme se s jednotlivými pomůckami, vyzkoušeli jsme si, jak používat plastickou gumu, jak docílit různých odstínů šedé a vyzkoušeli jsme kreslení uhlem na barevný podklad.

Na závěr jsme s dětmi zhodnotili, která metoda je nejvíce bavila, diskutovali jsme o tom, která témata děti kreslily nejraději a čemu by se chtěly věnovat příští rok.

Děti během školního roku celkově zlepšily svoji koncentraci, naučily se větší trpělivosti a spolupráci se svými spolužáky, prohlubovaly svoji kreativitu a tvořivost.

Úspěšný rok jsme zakončili výstavou obrázků pro rodiče a přátele, která se konala na školní akci ,,Pořád se něco děje,,.

Drahomíra Kocourková

 

 

09.06.2017