ŠKOLA V PŘÍRODĚ

Pátý den

Odjezd od hotelu: 13:00

Příjezd ke škole: 15:30

Loučení a předávání diplomů. Děti zhodnotily školu v přírodě, nejvíce se jim líbil bazén, diskotéka, snídaně a vycházky do lesa. Měli jsme se parádně, ale už se těšíme domů! 🙂

Čtvrtý den

Dnešní den utekl jako voda. Ráno se dětem moc vstávat nechtělo, ale těšení se na plavání a návštěva místní farmy bylo silnější. Po krátkém dopoledním učení jsme šli do bazénu procvičit některé plavecké styly, potápění, a hlavně zahrát si různé hry. Hned po obědě jsme šli navštívit mléčnou farmu sousedící s naším hotelem. Dozvěděli jsme se spoustu zajímavých informací o chovu skotu a práce okolo zvířátek. Nejzajímavější byla dojírna, kam kravičky chodí k dojení a pak jesličky s velmi mladými telátky. Nejmladší telátko bylo staré pouze 2 hodiny. Po odpolední svačině děti hrály různé sportovní a kooperativní hry. Večerní diskotéka děti nadchla, tančily a tančily a tančily…
Zítra si zabalíme, zahrajeme poslední společné hry, rozloučíme se s Míšou, Míšou a Kájou a hurá domů! Děti se už moc těší!

Třetí den

Na středu jsme naplánovali celodenní výlet, který začal po dopolední svačině. Mezi snídaní a svačinou jsme si zopakovali násobilkové řady a vypočítali několik příkladů z pracovního sešitu. Na svačině jsme si vyzvedli zabalený oběd a odpolední svačinu s sebou, a mohli jsme vyrazit. Naším cílem byla Naučná stezka hajného Nasse. Vyrazili jsme pěšky od hotelu, prošli jsme lesy a louky, pozorovali různá zvířata a poznávali druhy stromů a květin. Cestou jsme se zastavili, abychom se snědli náš oběd, řízek s chlebem. Dětem moc chutnal! Cestou jsme hráli hru „Pohromy“. Děti Vám jistě budou vyprávět. Do Soběšic jsme se vraceli přes obec Parýzek a místní lesy. Ušli jsme přibližně 8 km, několikrát jsme stoupali a několikrát klesali. Děti celý výlet zvládly skvěle, motivací jím byl závěrečný nákup v soběšické samoobsluze. Na večer jsme měli domluvený ohýnek. U ohýnku jsme si mohli opéct kousek chleba, opéct jablíčka a zapívat si s kytarou. Byl to další prima den! Zítra nás čeká bazén a návštěva místní farmy.

Druhý den

Dnešní den byl opět plný různých zážitků a dobrodružství. Ráno jsme začali chutnou snídaní ve formě švédského stolu. Pak jsme napsali pohledy a zopakovali pravidla psaní i a y. Hned poté jsme již spěchali do bazénu, kde paní lektorky s dětmi hrály různé hry. Velkou zábavou byly i vzájemné návštěvy na pokojích a hraní různých karetních her. Po obědě jsme se vydali objevovat vesničku Soběšice. Je tu několik rybníků, u kterých jsme pozorovali a pojmenovávali rostliny i živočichy žijící ve vodě. Viděli jsme spoustu malých pulců. Orientovali jsme se v mapě, hledali města a vesnice v okolí, určovali světové strany. Cestou děti měly za úkol zapamatovat si místní znak, který později v hotelu z paměti zakreslily. Po svačině děti v lese tvořily různé obrázky či ornamenty ze sbíraných přírodnin. Po večeři všechny děti zvládly projít v malých skupinkách bojovku s úkoly. Jediné, co nás trošku trápí, jsou klíšťata. Nic na ně nezabírá. I tak to byl prima den! Už se těšíme na zítřejší celodenní výlet.

První den

Sraz před školou: od 7:30
Odjezd: 8:00
Ubytování: Hotel Agri Soběšice, Soběšice 166, 342 01 Soběšice
Cestu autobusem máme úspěšně za sebou. Děti jsou již po obědě a nyní (13:11 hodin) si vybalují věci z kufrů. Od 14 hodin nás čeká první blok různých her a aktivit.

Děti se domluvily na pravidlech chování, zahrály si různé pohybové hry, chvíli i tančily. Po večeři jsme se sešli v jídelně a hráli různé karetní a deskové hry. Byl to dlouhý den naplněn mnoha prima zážitky. Všechny děti do 20 minut po večerce již spaly. Zítra nás čeká plavání, návštěva místní farmy a malá bojovka.

08.05.2024